• https://www.facebook.com/hopabal
  • https://plus.google.com/u/4/+KafkasARICILIK
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
YAZICILAR

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis.Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Balın Faydaları

ORGANİK BAL   FAYDALARI:

    • · Mideye kuvvet verir, midedeki fazlalıkları dışarı atar. Sindirimi kolaylaştırır, sindirim organlarının düzenli çalışmasını sağlar. Hazmı gerektirmediği için kolayca kana geçer, baldaki şeker emilimi en kolay olan şekerdir.
    • · Kabızlık vakalarında sıcak bal ishalde ise soğuk bal şerbeti çok faydalıdır. Bal şerbeti karın ağrısını giderir.
    • · Kansızlığı be zaafı giderir. Hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
    • · Şerbeti içilirse damarları açar, kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir, kalp hastalarına faydalıdır.
    • · Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir, romatizmalı yeri arıya sokturmak faydalıdır, hafif ateşte ısıtılmış bal mumu ağrıyan bölgeye sarılırsa 2-3 saat sonra ağrı ve iltihabın geçtiği görülür.
    • · Alerjik vakalarda, özellikle bahar alerjisine yakalanan kişiler hangi koku ve tozun kendilerinde alerji yaptığını bilir veya bulursa o çiçek balını yada bal şerbetini yerlerse giderir.· Bal ısıtılıp buharı buruna çekildiğinde, hastanın ağrı ve sızısı birkaç dakika içerisinde dinmeye başlar.
    • · Özellikle bal yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir, bir günde 1 yemek kaşığından fazla yenmesi gerekir.
    • · İhtiva ittiği A, B, C ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir, zekanın açılmasında; bal, ceviz, fıstık yenmesi iyi gelir.
    • · İştahı açar. Bir su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı süzme bal ve kahve kaşığı ile çörek otu konup karıştırılır. Günde bir kere içilir.
    • · Diğer tatlı ve meyvelerin zıddı bal dişleri ve dişetlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve dişetlerini mikroplardan korur. Şeker veya meyve yense ağız fırçalanmazsa dişte feaftün ( Koku ) olup diş çürür. Bal ise diş temizliğinde de kullanılmıştır.
    • · Balgamı keser, vücudun pis rutubetini giderir. Bal karaciğeri ve göğsü temizler. Bal şerbetinin hem tatlı hem soğuk olması sağlığı koruma açısından çok faydalıdır. Karaciğer ve kalp soğuk ve tatlı gıdayı sever.
    • · Nar suyuna karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
    • · İdrar söktürür, mesane yollarını temizler. İdrar yolları iltihaplarında; 750 gr bal 450 gr turp tohumu karıştırılarak yenir.
    • · Bal, yatağını ıslatan çocuklar için faydalıdır. Çocukların ishalinde; gül çiçeği yaprağı ile karıştırılır, çay gibi kaynatılıp içilir.
    • · Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır. Boğaz iltihaplarında (Farenjit, Anjin) bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı bal konup karıştırılır, ılık ılık gargara yapılır.
    • · Bal gül ile karıştırılıp sabah akşam yenilirse vereme faydalıdır. Zatülcenp’te (Akciğer zarları arasına su toplanması) iyi gelir.
    • · Bal, zeytinyağı ile karıştırılıp yanan yerlere sürülürse, acı sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir, yanık izi kalmaz.
    • · Bal vücutta varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.
    • · Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir, kanı temizler, sarılığı kısa sürede iyileştirir.
    • · Bal mumundan bir miktar alınıp balla birlikte birkaç gün ağızda sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
    • · Bal iyi bir koruyucudur. Bal ilaçların içine katılır, ilacı güzelleştirir, zararlarına nötre eder. Ömrünün 3000 yıl olduğu ifade edilir. Taze et balın içinde saklansa üç ay bozulmadan durur. Taze sebze ve meyveler balın içinde altı ay bozulmadan saklanır. Zira balda 6 çeşit koruyucu sistem vardır.
    • · Köpek ısırmalarına yılan, akrep sokmasına faydalıdır. Zehirlenmelerde; bir kaseden büyükçe içilir.
    • · Vücut bal ile ovulduğunda cilt yumuşar. Saça sürülürse saçları yumuşatır, besler ve uzatır.
    • · Her gün bir su bardağı ılık bal 1 şeker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse, sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun genel olarak tedavide kullanımı balın şifasıyla birleşir, vücudu hastalıklardan korur ve kuvvetlendirir.
    • Yukarıda saydığımız faydalar hemen bir iki kere kullanmakla görülmez. Uzun süre kullanılmalıdır.
    • *** UYARI: Balın yan tesiri hemen hemen yoktur. Fazla yenmesi safra için zararlıdır. Biraz sirke katmak zararı telafi eder.

Kaynak: Levent YAZICI